Ritmes uit Baro

Djembe workshop als teambuilder

Voor jong en oud!

Samen in het Ritme

Home » Djembélesboek Ritmes uit Baro

Djembélesboek Ritmes uit Baro

Wil je de mooiste ritmes uit West-Afrika leren spelen, of wil je meer te weten komen over de achtergrond van de traditionele percussiemuziek uit Guinee? Het boek Ritmes uit Baro laat je de West-Afrikaanse percussiemuziek van binnenuit beleven!

In het boek Ritmes uit Baro nemen Niels Fleurke en Mansa Camio je mee naar het dorp Baro in Guinee. Mansa Camio is geboren en getogen in Baro en is de meesterdrummer van het dorp.
Door het houden van talloze gesprekken met Mansa Camio en het maken van diverse studiereizen naar Guinee, heeft Niels Fleurke zich verdiept in de percussiemuziek uit Baro en de omliggende dorpen. Door middel van dit boek geven Niels en Mansa je een kijkje in de eeuwenoude muziekcultuur van Baro en omgeving.

Naast veel achtergrondinformatie over de percussiemuziek in Guinee, bevat het boek acht traditionele percussieritmes die zijn uitgeschreven in een gemakkelijk te lezen notatie. Alle ritmes worden uitgebreid behandeld; van djembébegeleiding tot dununba échauffement. Ook is er aandacht voor de historische betekenis van elk ritme. Wist je bijvoorbeeld dat het ritme Kodonba wordt gespeeld om de boeren op het land te waarschuwen voor naderend onweer?

Of je nu een beginnende of (ver)gevorderde djembéspeler bent, Ritmes uit Baro geeft je een schat aan kennis en informatie. De partijen van elk ritme lopen op van makkelijk naar moeilijk. Iedereen kan dus op zijn eigen niveau met dit boek aan de slag. Bij het boek horen twee cd’s die je ondersteunen bij het bestuderen van de ritmes. Op de cd’s worden alle partijen en ritmes voorgespeeld. De tweede cd is tevens een meespeel-cd, waardoor je je even een drummer op een dorpsfeest in Baro kunt wanen.

Wil jij je (verder) verdiepen in de percussiemuziek uit West-Afrika? Bestel dan nu het unieke boek Ritmes uit Baro. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@dununba.nl. De prijs voor het boek en de bijbehorende cd’s, is €25,99 + verzendkosten.

Zie voor een inkijkje in het boek het filmpje hieronder.