Djembe workshop als teambuilder

Voor jong en oud!

Samen in het Ritme

Home » Team » Niels Fleurke

Niels Fleurke

Grondlegger

Niels kwam op zijn 18e in aanraking met de djembé en was direct verkocht. Hij startte met het volgen van wekelijkse djembélessen. In de jaren die volgden verdiepte hij zich naast Afrikaanse percussie, ook in Latin percussie. Dit laatste heeft hij twee jaar gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium. Daarna is Niels enige tijd actief geweest als drummer en drumleraar. Uiteindelijk besloot Niels om zich weer volledig te concentreren op zijn grootste passie: de djembé.

Niels heeft workshops en lessen gevolgd bij Afrikaanse grootmeesters, zoals Adama Drame, Mansa Camio en Sega Sidibe. Daarnaast heeft hij heeft diverse reizen naar Guinee gemaakt om de traditionele Afrikaanse percussiemuziek te bestuderen. Niels is gespecialiseerd in de traditionele percussiemuziek uit G’beredu en Hamanah. De kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn reizen, heeft hij gebruikt om samen met zijn leraar Mansa Camio het djembélesboek Ritmes uit Baro (2011) te schrijven.

In 2003 richtte Niels Dununba Percussie Workshops op. Inmiddels heeft hij al meer dan 4000 swingende percussieworkshops verzorgd aan scholen, bedrijven en particulieren. Daarnaast werkt hij als djembédocent in Zwijndrecht en Dordrecht, is hij de docent van de Afrikaanse percussieband Njamakadi, vormt hij samen met Joris het muzikale duo La Bando. , en speelt hij als drummer in het worshipteam van de Gemeente Nehemia in Zwijndrecht.